Rusteloze benen en vitaminetekort

Vitamines-RLS

Rusteloze benen en vitaminetekort

Vitamines-RLS

‘’Als ik na een lange dag in bed lig, ben ik moe en wil ik slapen. Helaas lijken mijn benen dat niet te willen: het kriebelt, het jeukt van binnen, ik kan ze niet stilhouden’’. Ik heb de drang op te staan, te gaan lopen, te bewegen. Alles wat mogelijk is om dit gevoel te onderdrukken, zodat ik weer kan slapen.’’

Komt dit u bekend voor? Dan heeft u waarschijnlijk last van het Restless Legs Syndrome. Dit syndroom, afgekort als RLS, geeft u een onrustig gevoel in uw benen. De klachten spelen met name op wanneer uw benen in ruststand zijn.

Veel RLS-patiënten zijn op zoek naar verlichting van hun klachten. Er zijn veel hulpmiddelen bekend, maar een definitieve oplossing is nog niet gevonden.

Relegs heeft als doel om zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om met hun RLS te kunnen omgaan. Dit door het aanbieden van onze stimulator, waarmee u de RLS-prikkels in uw benen direct kunt dempen.

Ook andere oplossingen tegen RLS kunnen bijdragen aan het verminderen van uw klachten. In dit blog richten wij ons op de invloed van vitaminen op RLS: heeft het zin om vitamine-supplementen te nemen tegen rusteloze benen?

Restless legs: helpt het innemen van vitaminen?

Het is een van de vele aangedragen oplossingen en hulpmiddelen tegen RLS: het innemen van vitaminen. Naast het gebruik van medicatie, veranderen van levensstijl of voedingspatroon kan het innemen van vitaminen ook bijdragen aan het verminderen van uw klachten. Een vitamine-supplement dat in het bijzonder genoemd wordt in relatie tot RLS is vitamine B12 en foliumzuur.

Vitamine B12 en foliumzuur

Vitamine B12 en foliumzuur is onder andere nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en het goed functioneren van de hersenen en alle zenuwen. Een tekort aan deze vitaminen kan een veelheid aan klachten geven waaronder vermoeidheid, gebrek aan gevoel in handen en voeten, tintelingen, evenwichtsstoornissen en moeite met bewegen.

Heeft u een (te) lage foliumzuur en/of vitamine B12-waarde dan kan het nemen van supplementen uitkomst bieden. Het is niet bewezen dat uw RLS-klachten hiermee verdwijnen, maar het is mogelijk dat er een positief effect bestaat.

Veel mensen hoeven voor vitamine B12 en foliumzuur geen supplement te slikken: Vitamine B12 is rijkelijk aanwezig in dierlijke producten zoals vlees, vleeswaren, melk en melkproducten. Foliumzuur zit vooral in (blad)groenten, zoals sla, spinazie, spruitjes en broccoli. U kunt dus kijken of uw dagelijkse menu genoeg voedingswaarden bevat waar vitamine B12 en foliumzuur in zit. Is dat niet het geval, dan kan een supplement u mogelijk helpen.

Oplossing die echt werkt

Het slikken van vitamine B12 en foliumzuur kan dus een positief effect hebben op uw RLS klachten. Het is echter niet bewezen, en lastig te onderbouwen.

Als u op zoek bent naar een oplossing die uw onrustige benen vermindert, laten we u graag zien wat de techniek van Relegs voor u kan betekenen. Met 1 druk op de knop kunt u het onrustige gevoel dempen en worden uw klachten direct verminderd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over oplossingen tegen RLS? Bekijk dan eens de ervaringen van Relegs-gebruikers of navigeer direct naar onze webshop.

U kunt ons ook bellen

Bent u benieuwd of Relegs voor u kan werken? Twijfelt u over Relegs in combinatie met medicijngebruik of heeft u een andere vraag? Vraag dan geheel vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aan.

Relegs: stimulator, oplader en elektrodepleisters

249.00

Uitverkocht

De waardering van relegs.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 194 reviews.