Karen heeft rusteloze benen: ‘Dankzij dit kleine apparaatje slaap ik weer hele nachten’

Karen heeft rusteloze benen: ‘Dankzij dit kleine apparaatje slaap ik weer hele nachten’

Karen is één van de eerste gebruikers van Relegs. Zij is laatst door Margriet geïnterviewd. Naast haar video-interview dat onder ‘ervaringen‘ op onze site te vinden, nu dus dit mooie artikel over haar ervaring met Relegs.

Het Restless Legs Syndrome (RLS) heeft het leven van Karen (55) ruim twintig jaar lang sterk beïnvloed. Een film kijken, een theaterbezoek of gewoon op tijd naar bed zat er lange tijd niet in, omdat ze door haar rusteloze benen nooit echt kon ontspannen.

“Vooral als ik rustig zat, begon het in mijn linkerbeen en kreeg ik het gevoel dat ik ‘m écht niet stil kon houden.”

Restless Legs Syndrome

Karen is niet de enige met het Restless Legs Syndrome: ongeveer een half miljoen Nederlanders heeft er last van. RLS is een neurologische aandoening waarbij je een vervelend en onrustig gevoel ervaart in de benen. Dat kan zich uiten in kriebels en tintelingen, die vooral ’s nachts veel voorkomen. En omdat de symptomen voor het slapen het ergst zijn, hebben mensen met deze aandoening vaak moeite met inslapen en last van slapeloosheid.
Vooral als Karen op de bank ging liggen, even ging zitten of naar bed ging, begon het gevoel op te spelen. Wiebelbenen noemt ze het. “In de bioscoop, tijdens een lange autorit of in het theater kon ik mijn been gewoon niet stil houden. Mensen om me heen raakten geïrriteerd en ik kon ook niet meer focussen.”

Slapeloze nachten

Zodra je beweegt, verdwijnt het gevoel van de rusteloze benen; dat is voor veel mensen de enige manier om wat verlichting van de RLS te krijgen. “Het vervelende is dat je in beweging moet blijven, je benen moet strekken of moet wrijven, want als je daarmee stopt, komt het gevoel terug”, vertelt Karen. Ook bij Karen waren de klachten ’s avonds het ergst, waardoor ze moeite had met inslapen. Daardoor had ze enorm veel slapeloze nachten, met pittige vermoeidheid en hoofdpijn als gevolg.

Medicijnen tegen RLS

Van sterke medicijnen tot supplementen met magnesium: Karen heeft al veel verschillende dingen geprobeerd tegen haar Restless Legs Syndrome. De medicijnen die Karen voorgeschreven kreeg tegen RLS, hadden veel bijwerkingen. Toen ze hoorde dat deze middelen soms zelfs gevaarlijk kunnen zijn, is ze daar dan ook direct mee gestopt.
Net als veel andere patiënten met het Restless Legs Syndrome, voelde Karen ze niet serieus genomen door haar huisarts. En dat terwijl RLS wél een aandoening is die duidelijke consequenties heeft op de kwaliteit van leven. Karen kreeg bijvoorbeeld nare opmerkingen te horen, ook in haar omgeving. “Zo kreeg ik bijvoorbeeld vaak de vraag of ik ADHD heb, en of ik niet gewoon rustig stil kan zitten.”

Wat kun je doen tegen RLS?

Karen is eigenaresse van een huidverbeteringsinstituut en ontmoette daar arts Casper van Waveren, die zelf ook last heeft van het Restless Legs Syndrome. Met zijn kennis als arts én ervaringsdeskundige is hij op zoek gegaan naar een oplossing om de symptomen van RLS tegen te gaan. Hij wilde een manier vinden om zonder medicijnen – en dus zonder bijwerkingen – van de klachten af te komen.
Die oplossing vond hij in Relegs®, een klein draadloos apparaatje dat met speciale elektrische prikkels de zenuwen stimuleert. Voor Karen een fantastische uitkomst: ze werd dankzij Relegs® weer de baas over haar eigen benen. Het nare gevoel van de onrustige benen werd éindelijk onderdrukt, zonder dat ze medicijnen hoefde te slikken. De drang om te moeten bewegen werd sterk verminderd en op deze manier kon ze weer rustig slapen.

‘Kwaliteit van leven is verbeterd’

“Ik kan weer rustig genieten van het kijken van een film in plaats van bezig te zijn met hoe ik moet zitten om het onrustige gevoel te onderdrukken. De focus was volledig weg op de leuke dingen, en lag alleen maar op mijn RLS. Nu kan ik op deze manier de deur weer uit, zónder na te hoeven denken over of ik wiebelbenen krijg.” Karen gebruikt het apparaatje vooral ’s avonds of als ze een dag op pad gaat. “Ik plak een elektrodepleister op mijn linkerbeen op een punt waar het vaak begint, dan hoef ik het alleen maar aan te tikken en het werkt. Zo hoef ik niet na te denken als ik de deur uit ga en daarnaast helpt het mij om rustig naar bed te gaan zodat ik goed kan inslapen.”

Op de vraag of Karen Relegs® zou aanraden zegt ze volmondig ja. “Ik merk in mijn huidverbeteringsinstituut dat veel klanten ook wiebelen met hun benen. Als ik het gesprek open, hoor ik dat ik niet de enige ben met RLS. Als ik hen vertel over Relegs® en dat het de kwaliteit van mijn leven heeft verbeterd ben ik heel dankbaar dat dit apparaatje in mijn leven is gekomen. Ik kan eindelijk weer rustig slapen en genieten van dingen zónder onderbroken te worden door mijn rusteloze benen.”

Met dank aan de redactie van Margriet.

Ervaar net als Karen de voordelen van Relegs en bestel ‘m nu.

U kunt ons ook bellen

Bent u benieuwd of Relegs voor u kan werken? Twijfelt u over Relegs in combinatie met medicijngebruik of heeft u een andere vraag? Vraag dan geheel vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aan.

Relegs: stimulator, oplader en elektrodepleisters

249.00

Uitverkocht

De waardering van relegs.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 200 reviews.