Veel gestelde vragen

Relegs® is een oplossing voor alle mensen die last hebben van RLS. Het werkt volgens het basisprincipe van contrastimulatie. Het proces waarbij onschuldige elektrische prikkels de zenuwen stimuleren. Dit voelt comfortabel aan en vermindert het onrustige gevoel in de benen en de drang om deze te moeten bewegen. Relegs® biedt de mogelijkheid onrustige benen op ieder gewenst moment á la minuut tegen te gaan.

Relegs is een draadloze elektrostimulator speciaal ontwikkeld voor mensen met onrustige benen, ook wel restless legs syndrome (RLS) genoemd. In overeenstemming met de Wet op de Medische Hulpmiddelen is Relegs geclassificeerd en gecertificeerd als een klasse IIa medisch hulpmiddel. 

 

Relegs® is speciaal ontworpen voor RLS en bestaat uit drie handzame onderdelen: een stimulator, een (herbruikbare) elektropleister en een oplader. Relegs® heeft geen knoppen en wordt simpelweg bediend door er op te tikken.

Medische vragen

Nee, Relegs hoeft niet op recept te worden voorgeschreven. Relegs is direct aan te schaffen via deze website.

Er is onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Relegs® op RLS. Patiënten gaven aan veel baat te hebben bij Relegs®. Ze ervoeren minder klachten van onrustige benen en sliepen beter. Het is wel bekend dat RLS een zeer moeilijke aandoening is om te behandelen. Wat voor de één werkt hoeft voor de ander nog niet te werken. Met Relegs® zal de één dus meer effect hebben dan de ander. Ook zullen er mensen zijn voor wie Relegs® niet werkt, net zoals dat bij medicijnen tegen RLS het geval is. U weet dit echter pas als u het heeft geprobeerd. Mocht het niet voor u werken, dan kunt u Relegs binnen 30 dagen terugsturen.

Mensen met een pacemaker, defibrillator of ander elektronisch implantaat mogen Relegs® niet gebruiken. Relegs® mag ook niet worden gebruikt tot 6 maanden na het krijgen van een diepe veneuze trombose. Relegs® is niet geschikt voor personen met een psychisch emotionele storing of verminderde mentale vermogens.emotionele storing of verminderde mentale vermogens.

Gebruik Relegs® op het been waar u de meeste klachten ervaart. Bij ernstige RLS klachten in beide benen kan het nodig zijn om Relegs® op beide benen te gebruiken. Voor een optimaal effect in beide benen is een tweede Relegs® met korting verkrijgbaar (contact onze klantenservice).

Relegs® is geschikt voor iedereen die last heeft van rusteloze benen. Ook als u hiervoor medicijnen gebruikt, zoals bijvoorbeeld ropinirol of pramipexol. U kunt Relegs® zonder problemen combineren met alle medicijnen die er zijn tegen RLS. Relegs® is er niet ter vervanging van medicijnen tegen RLS, maar kan wel een hele goede aanvullende behandeling zijn als medicijnen niet genoeg effect hebben op uw onrustige benen. Ook is het mogelijk dat u met Relegs® uw totale hoeveelheid medicijnen tegen RLS kan verminderen. Overleg hierover met uw arts.

Er is geen onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Relegs® op PLMD of neuropathie pijn. PLMD is een aandoening die vaak samengaat met RLS. Relegs® is niet geschikt voor mensen die het alleen voor PLMD willen gebruiken.
Tevens is Relegs niet bedoeld voor de behandeling van neuropathie pijn.

U kunt Relegs® veilig gebruiken gedurende de nacht als u een CPAP-apparaat heeft tegen slaapapneu.

Gebruik van Relegs

U plakt de elektrodepleister daar op het been waar u de meeste klachten ervaart. In de meeste gevallen is dit de binnenkant van de kuit. Maar u kunt de elektrodepleister ook elders op het been plaatsen, zoals bijvoorbeeld aan de buitenkant van het onderbeen of ergens op het bovenbeen. Het kan zijn dat u een zogenaamd “triggerpoint” heeft van waaruit de klachten altijd ontstaan. Plak de elektrodepleister dan op het “triggerpoint”. Zie ook ons filmpje op de ‘Hoe het werkt’ pagina.

Relegs is ontworpen om aan de binnenkant van de kuit te worden geplaatst. Dit omdat RLS klachten meestal in de kuit worden ervaren. Maar eenieder ervaart RLS klachten weer anders en iedereen reageert anders op elektrostimulatie. U kunt Relegs® overal op het been plaatsen. Plaats Relegs® daar op het been waar u de meeste klachten ervaart, daar waar de stimulatie het meest comfortabel aanvoelt en daar waar stimulatie het meeste effect heeft op uw klachten. Dit kan in het begin soms even zoeken zijn. daarmee de drang om deze te moeten bewegen.

Relegs kan worden gebruikt in alle situaties dat RLS zich voordoet, in bed als je wilt gaan slapen, maar ook als je voor langere tijd zit; thuis op de bank, op het werk, tijdens een avondje uit (bioscoop, theater), op reis in de auto, bus of vliegtuig.

Door het lichte gewicht van de stimulator en de sterke magneetjes blijft Relegs goed op de elektrodepleister zitten. Bij mensen die onrustig slapen of bij PLMD (periodic limb movement disorder) adviseren wij om Relegs te fixeren met Tubifast. Dit is een elastisch viscose buisverband en te verkrijgen op internet, bij de betere drogisterijen of apotheek. Er is Tubifast Blauw voor het onderbeen en Tubifast Geel voor het bovenbeen. Voor ongeveer €6,- heeft u een verpakking van 1 meter.

Relegs heeft geen knoppen en wordt simpelweg bediend door er op te tikken. Twee keer tikken voor aan/uit en één keer tikken om de sterkte van de stimulatie in te stellen. Relegs kan onder de kleding worden gebruikt. Het platte ontwerp en de eenvoudige bediening zorgen voor een comfortabel gebruik, zonder dat iemand in de omgeving het merkt of ziet.

Ja, Relegs® is bij juist gebruik volkomen veilig en kan op ieder gewenst moment worden gebruikt, dag en nacht. Voor veilig nachtgebruik heeft Relegs® een uniek peel-off detectie systeem. Dit houdt in dat Relegs® uitschakelt als de elektrodepleister (deels) losraakt van de huid. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing!

De elektrodepleister is verschillende keren te gebruiken (gebruikers melden tussen de 12-25 keer/ dagen). De levensduur hangt erg af van de zorg waarmee de elektrodepleister wordt gebruikt en bewaard. Eenmaal uit de verpakking gaat een elektrodepleister zeker 1 maand mee.

Bestelproces & onderhoud

Werkt Relegs® niet voor u, dan kunt u Relegs binnen 30 dagen in de originele verpakking met bon (de referentie uw naar bestellingnummer) terugsturen naar:
Voor Nederland:
LEF BV
tav RELEGS
Molenvlietweg 26
1432 GW Aalsmeer
Het aankoopbedrag wordt dan geretourneerd. U geeft dit door aan ons via ‘het contactformulier’ op deze website. NB de retourkosten zijn voor eigen rekening.

Nee. Relegs® wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Mogelijk biedt uw verzekering wel een vergoeding aan via de aanvullende verzekering.

Relegs is op het moment alleen online verkrijgbaar via deze website

We streven ernaar om de bestelling zo snel mogelijk te verwerken. Alle bestellingen worden verstuurd vanuit ons magazijn in Nederland. Over het algemeen duurt het 2-3 werkdagen om uw bestelling te leveren.

We zitten nog in de beginfase van onze onderneming en het kan soms zo zijn dat de voorraad niet voldoet aan de vraag van alle RLS patiënten. We proberen natuurlijk genoeg modellen op voorraad te hebben en daarover zo open, snel en goed mogelijk te communiceren.

Relegs is CE gecertificeerd en wordt op dit moment alleen in Nederland geleverd.

Bij normaal gebruik geldt een garantie van 24 maanden op Relegs producten. 

Neem bij een klacht over Relegs altijd eerst contact op met het servicecenter via service@relegs.com.

Relegs en onze leveranciers zijn ISO13485 gecertificeerd, de internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagementsystemen in de medische industrie. Dit toont aan dat Relegs voldoet aan de eisen van de Europese richtlijn medische hulpmiddelen.  

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

Overtuigd door onze antwoorden?!

De waardering van relegs.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 194 reviews.