Hoe Relegs is ontstaan

In Nederland hebben gemiddeld 1 op de 20 mensen in meer of mindere mate last van rusteloze benen. Een van die mensen is Casper van Waveren, arts en medeoprichter van Relegs®, die al sinds zijn jeugd last heeft van RLS. Lees hoe hij door eigen ervaring tot een oplossing gekomen is.

Van patiënt naar uitvinder

Casper was er klaar mee om op onhandige momenten en vooral ’s avonds bij het slapen gaan, last te krijgen van dat vervelende onrustige gevoel in zijn benen. Het hinderde hem niet alleen in zijn slaap, maar ook in situaties waar je geacht wordt stil te zitten zoals in een vliegtuig, theater of bioscoop. Als arts kent hij de bestaande behandelmethodes;  verandering van levensstijl gaf geen verbetering en aan medicijnen kleven veel bezwaren. Daarbij zijn medicijnen niet goed toepasbaar voor elk RLS moment.

Hij wilde een oplossing met direct effect in iedere RLS situatie zonder bijwerkingen; en zo is het idee voor Relegs® ontstaan. Vanzelfsprekend is Casper de eerste geweest die Relegs® heeft getest.

“In de nacht hoef ik niet meer uit bed als ik last heb van rusteloze benen. Ik ga nu met mijn kinderen naar de bios zonder me zorgen te maken of ik halverwege de film de zaal zal moeten verlaten.”

Probeer de uitvinding van Casper.

Van uitvinding naar prototype

Tijdens het skateboarden met z’n zoon kwam Casper in contact met Erik van der Heide. Als ruimtevaart ingenieur was Erik meteen geïnteresseerd in Casper z’n uitdaging. Een idee wordt alleen wat als deze werkelijkheid wordt, een ideale partnerschap was geboren. Erik zorgde ervoor dat idee en techniek samenkwamen. Relegs® was een feit.

 

Van prototype naar product

Relegs® heeft de belangrijkste testfase en de klinische evaluatie  afgerond. We wilden natuurlijk wel eerst alles goed testen en onderzoeken voordat we de markt op zouden gaan. Relegs® is een CE gecertificeerd class IIA medical device. Met ons ISO 13485 gecertificeerde kwaliteit management systeem voldoet onze organisatie aan de wettelijke eisen om medische apparatuur te ontwikkelen, te produceren en te vermarkten.

Blijf op de hoogte!

Wil jij ook als één van de eersten de vrijheid van Relegs® ervaren? Bestel dan nu jouw exemplaar of schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de stappen die we zetten in de strijd tegen RLS (Restless Legs Syndrome).

De waardering van relegs.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 113 reviews.