Hoe Relegs is ontstaan

In Nederland hebben gemiddeld 1 op de 20 mensen in meer of mindere mate last van rusteloze benen. Een van die mensen is Casper van Waveren, arts en medeoprichter van Relegs®, die al sinds zijn jeugd last heeft van RLS.

Lees hoe hij door eigen ervaring tot een oplossing is gekomen

Van patiënt naar uitvinder

Van patiënt naar uitvinder

Casper was er klaar mee om op onhandige momenten en vooral ’s avonds bij het slapen gaan, last te krijgen van dat vervelende onrustige gevoel in zijn benen. Het hinderde hem niet alleen in zijn slaap, maar ook op de momenten waarop je geacht wordt stil te zitten zoals in een vliegtuig, theater of bioscoop. Als arts kent hij de bestaande behandelmethodes;  verandering van levensstijl gaf geen verbetering en aan medicijnen kleven veel bezwaren. Daarbij zijn medicijnen niet goed toepasbaar voor elk RLS moment.

Hij wilde een oplossing met direct effect in iedere RLS situatie zonder bijwerkingen; en zo is het idee over Relegs® ontstaan.

 

Vanzelfsprekend is Casper de eerste geweest die Relegs® heeft getest.

“In de nacht hoef ik niet meer uit bed als ik last heb van rusteloze benen. En, ik ga nu met mijn kinderen naar de bios zonder me zorgen te maken of ik halverwege de film de zaal zal moeten verlaten.”

Van uitvinder naar prototype

Tijdens het skateboarden met z’n zoon kwam Casper in contact met Erik van der Heide. Als ruimtevaart ingenieur was Erik meteen geïnteresseerd in Casper z’n uitdaging. Een idee wordt alleen wat als deze werkelijkheid wordt, een ideale partnerschap was geboren. Erik zorgde ervoor dat idee en techniek samenkwamen. Relegs® was een feit.

Van prototype naar product

Relegs® zit nu in de afrondende fase van de klinische evaluatie studie. Natuurlijk willen we eerst alles goed testen en onderzoeken voordat we de markt op gaan. De eerste reacties zijn veelbelovend en we kunnen dan ook niet wachten om Relegs® aan te kunnen bieden aan iedereen die last heeft van rusteloze benen.

Blijf op de hoogte!

Momenteel bevindt Relegs® zich in de allerlaatste ontwikkelfase.

Wil jij ook als één van de eersten de vrijheid van Relegs® ervaren? Zet jezelf dan nu op de ‘wachtlijst’, dan houden wij je op de hoogte van de stappen die we zetten en de lancering.

wachtlijst

Zet je zelf dan nu op de ‘wachtlijst’, dan houden wij je op de hoogte van de stappen die we zetten en de lancering.