Hoe herken je rusteloze benen?

Hoe herken je rusteloze benen?

Rusteloze benen, Restless Legs Syndrome of afgekort RLS, kunnen je leven flink beïnvloeden. Door een naar gevoel in je benen heb je de drang deze te moeten bewegen. Bij de meeste mensen zijn de klachten ’s avonds of voor je gaat slapen het ergst.  

RLS komt bij ongeveer 6% van de bevolking voor. Restless Legs Syndrome is een bekend probleem en met de techniek van Relegs kun je de klachten heel gemakkelijk verminderen.

Maar hoe herken je RLS? Mogelijk aan een van deze 5 symptomen of gevolgen:

Onrustig gevoel in je benen

Je ervaart een moeilijk te beschrijven en onrustig gevoel in je benen. Veel mensen hebben last van RLS zonder dit echt te beseffen. Rusteloze benen is voor velen namelijk een ‘vage’ klacht: je voelt iets, maar kunt het lastig omschrijven. Springbenen, kriebelbenen, discobenen: dit onrustige gevoel kent veel (bij)namen.

Je kunt dit voelen bij het lang stilzitten op kantoor, in bioscoop/theater of in een vliegtuig. En thuis op de bank, of wanneer je in bed ligt en gaat slapen, of op andere momenten dat je benen rusten.

De symptomen van RLS hoeven zich niet constant te tonen. Voor sommigen worden de klachten sterker in periodes van stress, bij anderen spelen de RLS-klachten juist sterker op in situaties die bedoeld zijn om uit te rusten, zoals tijdens een vakantie.

De drang je benen te bewegen in rust

Het meest herkenbare symptoom van RLS is dat je de drang voelt om te bewegen. Vooral wanneer je een langere tijd zit of ligt, kan dit gaan spelen.

Je ervaart een moeilijk te omschrijven gevoel in je benen wat je de drang geeft om je benen te bewegen. Je moet even opstaan, strekken, wiebelen – bewegen.

Klachten verdwijnen als je je benen beweegt  

Zodra je de benen beweegt verdwijnt of vermindert het nare gevoel in de benen, maar houd je de benen weer stil, dan komt het nare gevoel helaas net zo snel ook weer terug.

De meeste beenklachten voor het slapengaan

Het hoeft niet, maar voor de meeste mensen die last hebben van RLS is het moment voor het inslapen het ergst. Wanneer je lichaam helemaal tot rust komt om in slaap te raken, speelt het onrustige gevoel op.

Wiebelen, schudden, kriebelen: je benen doen van alles en werken je nachtrust tegen.

Je raakt vermoeid

De impact die RLS op je energieniveau heeft kan groot zijn. Wanneer je tijdens je rustmomenten niet tot rust komt, blijf je vermoeid. Op deze manier heeft RLS een grote rol in je leven. Hier wil je vanaf!

Oplossing voor RLS

Het onrustige gevoel in je benen dempen: dat is wat je het liefste wil doen. Met de technologie van Relegs kan dat. Door te tikken op de stimulator demp je het onrustige gevoel, en kun je echt tot rust komen.

Relegs is ontwikkeld door arts Casper van Waveren, in samenwerking met ruimtevaartingenieur Erik van der Heide. Casper is zelf RLS-patiënt en bekend met alle mogelijke behandelmethodes. Hij was op zoek naar een bruikbare oplossing voor iedere RLS situatie, met direct effect en zonder bijwerkingen.  Zo is Relegs ontstaan.

Wil je meer weten over onze oplossing? Lees dan hier verder. Wil jij Relegs direct uitproberen? Dat kan, bestel ‘m meteen. En vergeet niet: als het niet voor jou werkt dan kan je jouw Relegs gewoon terugsturen en krijg je je geld terug.  

U kunt ons ook bellen

Bent u benieuwd of Relegs voor u kan werken? Twijfelt u over Relegs in combinatie met medicijngebruik of heeft u een andere vraag? Vraag dan geheel vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aan.

Relegs: stimulator, oplader en elektrodepleisters

249.00

Uitverkocht

De waardering van relegs.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 193 reviews.