Relegs-gebruiker Marc van Eesbeek: “Ik gebruik nu minder medicijnen”

Relegs-gebruiker Marc van Eesbeek: “Ik gebruik nu minder medicijnen”

Marc van Eesbeek (71) is al sinds kind een zware Restless Legs Syndrome-patiënt. Zijn kwaliteit van leven is sinds kort sterk verbeterd dankzij Relegs.

“Ik slaap nu langer en gebruik minder medicijnen”

“Onrustige benen heb ik al zo lang als ik mij kan herinneren. Het Restless Legs Syndrome (RLS) bezorgt mij een onaangenaam gevoel. Alsof mieren door je onderbenen krioelen. Ik vergelijk het gevoel soms ook wel met de tinteling die je ervaart wanneer bijvoorbeeld de bloedtoevoer weer op gang komt van een tijdelijk afgeklemd lichaamsdeel.

Wanneer ik in de weer ben, heb ik weinig last van dat rare gevoel in mijn onderbenen. Maar ontspannen zitten kan ik gewoon niet. Televisie kijken doe ik daarom vaak staand. Ik moét gewoon bewegen. Dat is voor mijn omgeving onrustig en afleidend. In het vliegtuig heb ik een plaats bij het gangpad nodig zodat ik kan ijsberen. Naar een theatervoorstelling gaan is helemaal lastig.”

Geen placebowerking

“Al sinds mijn dertigste slik ik voor het slapen gaan medicijnen die in principe goed werken tegen de onrustige benen. Alleen moest ik de dosis steeds verhogen om hetzelfde resultaat te behouden. Tot voor kort zat ik aan de maximum dosis.

Toen ik begin dit jaar las over Relegs, dacht ik direct: dit kan interessant zijn voor mij! Ik kocht één apparaatje dat ik ’s avonds afwisselend op het linker- en rechterbeen zette. Direct voelde ik dat het werkte. Dankzij Relegs kan ik nu wél een tijd blijven zitten en hoef ik niet constant rond te lopen. Ik experimenteerde met de tijdstippen van gebruik van Relegs: direct na het avondeten wanneer ik op de bank ging zitten of juist wat later. Zo hield ik een tijdje bij wanneer en hoelang ik de Relegs inzette. Steeds voelde ik dat het me rust gaf in de benen en dus hielp. In het begin vroeg ik me af of het hier ging om een placebowerking. Al snel concludeerde voor mezelf dat dat het apparaat echt een RLS onderdrukkend effect heeft.”

Medicijngebruik gehalveerd

“Het beviel zo goed dat ik Relegs ook ‘s nachts ben gaan gebruiken. Ik schaftte ook een tweede aan: één voor elke kuit. In het begin was het moeilijk om de hulpmiddelen de hele nacht op hun plek te houden. Ik beweeg in mijn slaap nogal veel met mijn benen. Een soort spasmes die kunnen duiden op PLMD. ’s Ochtends kon ik op zoektocht in bed. Nu schuif ik een soort gaas over mijn benen dat ook wordt gebruikt als je een wond hebt. Nu blijven de twee apparaten goed op hun plaats.

Dankzij Relegs heb ik, in overleg met mijn huisarts, het gebruik van twee medicijnen al kunnen halveren. Ik kijk tot hoever ik kom met afbouwen zonder dat het een negatief effect heeft op mijn nachtrust. Ook slaap ik nu langer, van extreem weinig (vier uur) naar de wat meer acceptabele vijf tot zes uur per nacht. Ik ben minder moe bij het opstaan al komt dat vooral doordat ik sinds een jaar een speciaal masker draag dat mijn zware slaapapneu tegengaat.

Dankzij Relegs en het masker heb ik niet langer bij het opstaan het gevoel een nacht doorgewerkt te hebben. Ik voel me er goed bij. Het is een mooi apparaatje. Niet te zwaar, niet te groot en je hoeft het niet los te koppelen als je ’s nachts naar het toilet wil.

Na tientallen jaren begin ik nu eindelijk mijn imago als rusteloos persoon te verliezen. Het valt mijn omgeving op dat ik langer kan zitten. Wel zo gezellig voor mijn partner dat ik samen met haar op de bank tv kan kijken. Daarbij helpt Relegs mij om mijn medicijngebruik te verminderen. Ik kijk uit naar het moment dat ik weer een normale dosis pillen tegen RLS gebruik.”

Foto credits: Mikael Kristenson (Unsplash)

Ook Relegs proberen? En wellicht minder medicijnen gebruiken?
 
(overleg altijd eerst met uw arts voor u uw medicijn gebruik aanpast!)

U kunt ons ook bellen

Bent u benieuwd of Relegs voor u kan werken? Twijfelt u over Relegs in combinatie met medicijngebruik of heeft u een andere vraag? Vraag dan geheel vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aan.

Relegs: stimulator, oplader en elektrodepleisters

249.00

Uitverkocht

De waardering van relegs.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 193 reviews.