Meer last van onrustige benen door thuiswerken?

Home office

Meer last van onrustige benen door thuiswerken?

Home office

Meer en meer mensen zijn aan huis gekluisterd door de Corona maatregelen. Minder beweging kan de RLS-klachten versterken. Veel mensen ervaren symptomen die te maken hebben met het Restless Legs Syndrome (RLS) zonder dat ze precies weten waar dit gevoel vandaan komt. Met RLS-klachten ervaar je een rusteloos, kriebelend, brandend of krampend gevoel in je benen, wat je de drang geeft om je benen te bewegen. De klachten, die vaak niet goed te omschrijven zijn, doen zich vooral voor wanneer je benen in ruststand gaan: wanneer je ligt om te gaan slapen, stilzit om een film te kijken of achter je bureau plaatsneemt om te werken.

Het Restless Legs Syndrome kan de oorzaak van het onrustige gevoel in je benen. De aandoening zelf is helaas niet te bestrijden. De symptomen gelukkig wel!

Last van benen door thuiswerken
Sinds de start van de coronapandemie zijn veel mensen vaker thuis. Ze reizen minder vaak van of naar hun werkplek, hebben minder uitjes en komen zo minder aan beweging toe.

Zeker wanneer je normaal een actieve baan hebt, bijvoorbeeld in de horeca of detailhandel, kan de verandering in je dagelijkse patronen een impact hebben. De verandering in levensstijl en de toename in het aantal uren waarop je benen in ‘ruststand’ zijn, vergoten de kans op het ervaren van RLS-klachten.

Verandering in leefpatroon
Met minder beweging kan het zijn dat je klachten krijgt die lijken op RLS. Ook als je nooit eerder last van symptomen van RLS hebt gehad, kunnen deze ontstaan. RLS kan bij iedereen voorkomen. Een verandering in leefstijl kan een van de triggers zijn die klachten aanwakkert.

Meer beweging is een veelgehoord advies. Dit is natuurlijk altijd goed, alleen niet toepasbaar in alle situaties dat je in de ruststand gaat. De stimulator van Relegs is dat wel: Relegs werkt in alle situaties dat je RLS-klachten ervaart. En werkt het niet voor jou, stuur dan je stimulator kosteloos terug. Bekijk ook eens de ervaringen met Relegs van andere gebruikers. Misschien helpen hun ervaringen je op weg naar een oplossing die voor jou werkt.

Rusteloze benen bij corona
Gelukkig zijn rusteloze benen geen symptoom van het coronavirus. Het onrustige gevoel in je benen heeft dan ook niets te maken met een Covid-19 besmetting. De verandering in levensstijl die je door corona hebt (moeten) maken kan wel een aanleiding zijn dat je (meer) klachten van RLS bent gaan ervaren.

Thuiswerken zonder rusteloze benen?
Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van je klachten af. Dit is niet vanzelfsprekend: De techniek van Relegs is een van de eerste methodes die zorgt voor directe verlichting van je RLS-klachten in iedere situatie dat RLS zich voordoet.

Met de stimulator van Relegs kun je met 1 druk op de knop het rusteloze gevoel in je benen dempen. Je plakt de stimulator met de bijgeleverde pleister op je been. Dat is alles wat je hoeft te doen. Ervaar je het onrustige gevoel in je benen? 1 tik op de stimulator en je klachten worden onderdrukt.

Zelf Relegs proberen?
Lees verder over hoe de werking van Relegs jou helpt. Relegs is mede opgericht door RLS-patiënt en arts Casper van Waveren. Lees hier hoe Relegs is ontstaan, of bekijk de veelgestelde vragen.

Ben je er klaar voor om Relegs zelf te proberen? Bestel deze direct via onze webshop.

U kunt ons ook bellen

Bent u benieuwd of Relegs voor u kan werken? Twijfelt u over Relegs in combinatie met medicijngebruik of heeft u een andere vraag? Vraag dan geheel vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aan.

Relegs: stimulator, oplader en elektrodepleisters

249.00

Uitverkocht

De waardering van relegs.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 193 reviews.