Op bezoek bij Ank van Leeuwen: “Na 50 jaar van mijn RLS af”

An-van-Leeuwen

Op bezoek bij Ank van Leeuwen: “Na 50 jaar van mijn RLS af”

An-van-Leeuwen

“Na ruim vijftig jaar ben ik van mijn RLS af”

Doodmoe en depressief door jarenlange slaaptekort, bleef Ank van Leeuwen (86) zoeken naar een oplossing voor haar rusteloze benen. Haar leven veranderde totaal toen ze op een advertentie voor Relegs stuitte.

“Al vanaf mijn dertigste kamp ik met RLS. In begin speelde de kwaal slechts zo’n twee keer in de week op, maar tien jaar geleden verergerden mijn klachten. De laatste jaren begon het rusteloze gevoel in mijn benen al ’s middags en hield dan niet meer op. Ik werd er ontzettend moe van want telkens ging ik dan maar weer een rondje open. Op verjaardagen bood ik altijd aan om koffie rond te brengen. Alles om maar niet stil te hoeven zitten. Als ik tv keek, trapte ik vanuit mijn stoel op zo’n fietsapparaatje met pedalen. Ook gebruikte ik een maximale hoeveelheid medicijnen, ropinirol, die op een gegeven moment niet meer werkte. ’s Nachts sliep ik amper. Door het slaapgebrek raakte in de war en depressief. ‘Ik kan niet meer’, zei ik vorig jaar wanhopig tegen mijn huisarts.

Ik bleek lichte bloedarmoede te hebben en de ijzerpillen die de dokter mij voorschreef, zorgden ervoor dat de kriebel in mijn benen overdag ophield. Maar in de nacht had ik nog steeds veel last van rusteloze benen. Niet lang daarna werd mijn urenlange zoektocht op internet beloond met een advertentie van Relegs. Het feit dat het apparaatje ontwikkeld is door een arts die zelf het Restless Legs Syndrome heeft, gaf me een betrouwbaar gevoel. De eerste die ik aanschafte beviel zo goed, dat ik al snel een tweede Relegs bestelde.

Mijn leven is nu totaal veranderd. Zodra ik wakker word met kriebel in mijn benen, plak ik die apparaten op mijn bovenbenen en slaap ik direct weer in. Ik ben er zo dankbaar voor dat de Relegs op mijn pad is gekomen. De apparaatjes, in combinatie met het aanpakken van mijn bloedarmoede, zijn voor mij dé oplossing. Nu slik ik nog maar weinig medicijnen, kan ik weer rustig televisie kijken en een boek lezen en binnenkort ga ik ook weer naar de schouwburg. Ik voel me fit en ben weer vrolijk. Mijn leven is zó enorm verbeterd!

Een enkele keer als ik lang zit, voel ik weleens prikkels in mijn benen. Ik maak me er niet druk om want als de klachten overdag weer toenemen, weet ik dat ik ook dan de Relegs kan inzetten en zo weer van de klachten af ben.”

Benieuwd naar wat Relegs voor u kan betekenen?

U kunt ons ook bellen

Bent u benieuwd of Relegs voor u kan werken? Twijfelt u over Relegs in combinatie met medicijngebruik of heeft u een andere vraag? Vraag dan geheel vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aan.

Relegs: stimulator, oplader en elektrodepleisters

249.00

Uitverkocht

De waardering van relegs.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 191 reviews.