Rusteloze benen tijdens je zwangerschap

RLS en zwangerschap

Rusteloze benen tijdens je zwangerschap

RLS en zwangerschap

Je wilt relaxen en tot rust komen, maar je benen voelen alsof ze willen blijven bewegen. Een tintelend gevoel in je benen, soms brandend, jeukend of verkrampt. En dat juist op de momenten dat je rust wilt nemen.

Rusteloze benen tijdens je zwangerschap is een bekend probleem: je bent niet de enige met deze klachten. Het onrustige gevoel staat bekend als RLS: het Restless Legs Syndrome. Gelukkig kan de oplossing van Relegs direct je klachten verlichten, zodat jij tot rust komt.

Wat zijn rusteloze benen?
Rusteloze benen – het Restless Legs Syndrome – is eigenlijk een neurologische aandoening. Je hersenen sturen signaaltjes naar je benen, wat jou het gevoel geeft deze te moeten bewegen. RLS-klachten kunnen bij iedereen voorkomen, en zijn lastig te verhelpen.

Je hebt vooral last van RLS wanneer je benen in een ruststand gaan. Als je in bed ligt om te gaan slapen of wanneer je langdurig stil moet zitten, spelen de klachten al snel op. Heel vervelend, want zo krijg je niet de kans om uit te rusten.

Lees ook: ‘Aan deze symptomen herken je RLS

Waarom krijg ik tijdens zwangerschap last?
Het is een veelgehoorde vraag: waarom krijg ik last van onrustige benen tijdens mijn zwangerschap? Helaas is de exacte aanleiding niet bekend. Mogelijk kan ijzertekort tijdens de zwangerschap een rol spelen. Een laag ijzergehalte is namelijk geassocieerd met RLS.  Andere factoren die een rol zouden kunnen spelen zijn zenuwbeknelling of het ontstaan van spataderen tijdens de zwangerschap. 

Niet alleen zwangere vrouwen kunnen last krijgen van RLS. Het is voor iedereen mogelijk om last te krijgen van RLS-klachten. Bij vrouwen, en zwangere vrouwen, komen de klachten wel vaker dan gemiddeld voor.

Wanneer kan ik tijdens mijn zwangerschap last krijgen van rusteloze benen?
Je kunt op elk moment last krijgen van RLS, maar meestal in de laatste 3 maanden van de zwangerschap. De klachten vallen het meest op wanneer je op bed ligt of langdurig stilzit, maar kunnen ook op andere momenten opspelen.

In sommige gevallen waren er ook voor de zwangerschap al af en toe (ongemerkt) symptomen aanwezig, maar is dit tijdens de zwangerschap versterkt. In veel gevallen zijn de klachten tijdens de zwangerschap het heftigst, en neemt dit hierna weer af. Het is ook mogelijk dat je tot lang na je zwangerschap last blijft houden van de klachten.

Zwanger en RLS: wat kan ik doen?
Er is veel onderzoek gedaan naar RLS en de mogelijke oplossingen. De meest voorkomende oplossingen zijn gericht op het veranderen van levensstijl of het gebruik van medicatie. Wil je geen medicijnen slikken? Misschien is Relegs dan de oplossing voor jou.

Verlichting voor jouw rusteloze benen tijdens de zwangerschap
Relegs biedt een oplossing die geschikt is voor zwangere vrouwen. De handzame stimulator zorgt ervoor dat je met één klik op de knop het onrustige gevoel voor lange tijd kunt dempen. Bekijk hier hoe de werking van Relegs jou verlossing biedt.

Hoe werkt Relegs?
Hoe de stimulator van Relegs werkt kun je zien en lezen op deze pagina. Benieuwd wat andere gebruikers van Relegs vinden? Bekijk dan eerst de ervaringen met Relegs van andere gebruikers.

Wil je Relegs direct uitproberen? Dat kan, je kunt hier jouw Relegs bestellen.

Meer lezen over RLS en zwangerschap? Lees dan deze brochure van Stichting Restless Legs.

U kunt ons ook bellen

Bent u benieuwd of Relegs voor u kan werken? Twijfelt u over Relegs in combinatie met medicijngebruik of heeft u een andere vraag? Vraag dan geheel vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek aan.

Relegs: stimulator, oplader en elektrodepleisters

249.00

Uitverkocht

De waardering van relegs.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.4/10 gebaseerd op 193 reviews.