Restless Legs Syndrome (RLS)

De stichting Restless Legs omschrijft de aandoening als volgt: een neurologische aandoening die ook voor de medische wereld nog de nodige geheimen kent. Maar waarvan veel ook al wel bekend is. Het is in ieder geval een ingrijpende aandoening, voor zowel patiënt als zijn/haar naasten. RLS is een neurologische aandoening die in veel gevallen niet meer overgaat en mogelijk verergert met het stijgen der jaren. De symptomen zijn te bestrijden, de aandoening zelf helaas (nog) niet. Gelukkig is Relegs nu ook één van de oplossingen.

diagnose restless legs syndrome briefje

Diagnose is lastig

Hoewel de diagnose RLS meestal pas bij mensen van middelbare leeftijd wordt gesteld, kunnen veel patiënten, vooral met primaire RLS, zich herinneren dat ze er al op jonge leeftijd last van hadden. Vaak werden de symptomen dan groeipijnen genoemd, of de kinderen werden hyperactief genoemd omdat ze moeilijk stil konden zitten. Na verloop van tijd wordt het lichaam zodanig vermoeid door het optredende tekort aan slaap, of slaap van een goede kwaliteit, dat maatregelen noodzakelijk zijn. In eerste instantie behoeven dat geen medicijnen te zijn. Geven deze alternatieven, zoals Relegs geen verlichting, dan kan het nodig zijn om over te gaan tot medicatie op voorschrift van uw arts. Er wordt in toenemende mate internationaal wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de oorzaken van RLS maar het laatste woord is nog niet gezegd.

Meer informatie

Voor meer algemene informatie over RLS kan je terecht op de website van de Stichting Restless Legs. Op de website thuisarts.nl wordt het ziektebeeld en worden de symptomen van RLS ook helder omschreven, daarbij worden er een aantal praktische tips gegeven.

Op hoogte blijven van Relegs?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Direct de voordelen van Relegs ervaren!
De waardering van relegs.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 113 reviews.